De waarde van Gezonde smoothies

De waarde van Gezonde smoothies

Fruit smoothies kunnen een gemakkelijke manier zijn voor uw dagelijkse inname van fruit. Maar als groenten in uw dieet ontbreken, kunt u overwegen een groenten smoothie te proberen. Deze gezonde smoothies combineren verschillende groenten en fruit in een voedselrijke zoete en hartige plantaardige drank. De voedingswaarde informatie voor de plantaardige smoothie is afhankelijk van de ingrediënten.

Calorieën

De calorieën in uw smoothie variëren afhankelijk van uw ingrediënten. Een zelfgemaakte smoothie met vruchten en groenten, plus lijnzaad en eiwit poeder, bevat 63 calorieën per portie. Een gebottelde fruit smoothie, met ook een aantal groenten en fruit, bevat 140 calorieën per portie. Als het aantal calorieën een zorg wekken kan u door het maken van uw eigen smoothie meer groenten dan fruit toevoegen.

De calorieën in de plantaardige smoothie komen uit de koolhydraten en eiwitten. koolhydraten bevatten de meeste van de calorieën. Een zelfgemaakte smoothie bevat 0 gram vet, 14 gram van koolhydraten en 1 gram van eiwit. Een uitgebalanceerd dieet moet 20 tot 35 procent van de calorieën uit vet krijgen, 45 tot 65% van de calorieën uit koolhydraten en 10 tot 35 procent van de calorieën uit eiwit.

Vezels

Hoewel fruit en groenten een goede bron van vezels zijn, is wellicht de fruit smoothie niet de beste manier om de vezel inname te verhoen. Een zelfgemaakte fruit smoothie bevat 0 gram vezels en de groente smoothie bevat 1 tot 3 gram vezels. De vezel is een belangrijke voedingsstof die u nodig hebt voor een goede gezondheid. Fiber helpt elimineren verspilling van uw lichaam, evenals hulp bij eetlust controle. Een vezelrijk dieet verlaagd het risico op hart-en vaatziekten en diabetes. U moet streven naar 21 tot en met 38 gram vezels per dag.

Natrium

Vergeleken met sommige groentesappen, is de fruit smoothie beduidend lager in natrium. Een portie zelfgemaakte fruit smoothie bevat 7,5 mg natrium, en de groente smoothie heeft 25 milligram.

Vitaminen en mineralen

De groente gemixt met fruit smoothie is een goede bron van een aantal essentiële voedingsstoffen. Een fruit-groente smoothie voldoet aan 120 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine A, 105 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine C en 25 procent van je dagelijkse waarde voor ijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *